Nstars Geschiedenis


Overzicht


2010: start
Op initiatief van Herman Rijkx met de steun van de Gemeente Neerpelt en met hulp van Frits Kampers werd op zondag 23 mei 2010 een initiatiedag georganiseerd aan het Dommelhof. Dankzij de hulp van enkele spelers van de Sunville Tigers, werd deze dag een waar succes. Meer dan 20 actieve gegadigden kwamen opdagen, terwijl er nog verschillende geïnteresseerden langs de kant stonden toe te kijken. Voor de meeste aanwezigen smaakte dit naar meer.

10 dagen later, op woensdag 2 juni, vond de eerste officiŽle training plaats op de Scoutsrally. Daar waar verwacht werd dat er slechts een gedeelte van de aanwezigen op de initiatiedag hier zouden present zijn, bleken er nog meer mensen aanwezig op de eerste training. 22 jeugdpelertjes en 9 senioren. Dat was de zeer positieve balans.

Het eerste bestuur werd gevormd onder leiding van Herman Rijkx, Frits Kampers en Martin Langezaal.

Op zaterdag 9 oktober 2010 zijn we begonnen in de zaal te trainen. Deze wintertrainingen vonden doorgang tot medio maart 2011 in de sporthal van WICO Campus Sint-Maria in Neerpelt, een ideale locatie voor de Nstars.


2011: eerste volledige verenigingsjaar

De eerste Nstars Nieuwjaarsborrel vond plaats op Zaterdag 15 januari 2011 direct na de jeugdtraining. Het was een zeer gezellige informele Nieuwjaarsborrel met een geweldige opkomst. Martin Langezaal, Herman Rijkx en Frits Kampers besloten de sportclub officieel gestalte te geven en vormen het hoofdbestuur van een op te richten vzw.

Vrijdag 28 januari 2011: oprichting, inschrijving en toekenning van de Neerpelt Yankees als vereniging zonder winstoogmerk. Ofwel Baseball en Softball Vereniging Neerpelt Yankees vzw. Wij noemen ons natuurlijk gewoon: Neerpelt Yankees.

Althans dat dachten we. Op donderdag 24 februari werden we benaderd door een advocatenkantoor van de MLBP Inc. uit New York. Wij mogen zowel het logo van de New York Yankees als de naam Yankees niet gebruiken !!! .....

Op zaterdag 26 februari 2011 hebben we met de leden besloten onze Baseball Club de naam Nstars te geven. Dus dan maar even alles terug veranderen naar Baseball en Softball Vereniging Nstars vzw. Echt alles moest weer opnieuw: de inschrijvingen, de website, drukwerk, statuten, baseball tenues en ga zo maar even door. En het moest snel want de Nstars hadden zich ingeschreven met een pupillenteam in de grensoverschrijdende competitie van de KNBSB/VBSL. Dit lukt en onder veel media-aandacht worden de Nstars en passent erkend als officiële Neerpeltse sportclub en treden we toe aan de sportraad.

Zaterdag 16 april: de eerste competitiewedstrijd van de Nstars pupillen. Dit was een uitwedstrijd tegen HSCN Maastricht die de Nstars wonnen met 5-0. Op zaterdag 23 april was de eerste thuiswedstrijd op het tijdelijk veld nabij de Bosuil. Een dubbel-header tegen All-In, waarvan één verloren en één gewonnen. De toon is gezet. De Nstars pupillen -hoewel pas een half jaar bezig- doen het goed !

Zo goed zelfs dat na 16 van de 18 wedstrijden te hebben gespeeld de balans al kon worden opgemaakt. De Nstars pupillen zijn in hun eerste seizoen verdiend tweede geworden in de competitie. Dikke proficiat Nstars!

Zaterdag 12 november 2011: Het eerste grote Nstars feest in de KSA Roeland-Lille lokalen. Met ruim 75 aanwezigen werden de Nstars pupillen gehuldigd voor hun prima prestaties.


2012: derde jaar als vereniging, tweede jaar in de competitie
De Nstars verhuizen terug naar de Scoutsrally. Daar heeft de gemeente Neerpelt een backstop geïnstalleerd op het veld dat grenst aan het voetbalplein van voetbalvereniging Hoek VV. De backstop wordt, na de indoor wintertrainingen, op 4 maart 2012 in gebruik genomen met een spannende openingswedstrijd tegen The Frogs uit Oudenaarde. De senioren van de Nstars winnen dan ook de eerste thuiswedstrijd op het baseballveld van de Scoutsrally!

Gezien het groeiende ledental en het feit dat de pupillen vorig seizoen zo goed gepresteerd hebben, besluiten de Nstars een grote stap te maken naar de grensoverschrijdende Aspiranten Competitie 3e Klasse. Het zal een overgangsjaar worden voor de Nstars aspiranten.

Op 27 juni wordt de eerste Nstars familiewedstrijd gehouden. Super opkomst van spelers, familie en vrienden. Genoeg om ruim 4 ploegen samen te stellen en een echte vierkamp te spelen. Super gezellig en na afloop stonden de drankjes, broodjes en soep klaar bij Katrien (de uitbater van het sfeervolle en moderne cafetaria aan de Scoutsrally).

De Nstars Baseballinitiaties zijn inmiddels een hit geworden. We krijgen tientallen aanvragen van scholen, vriendenclubs en zelfs een vrijgezellenparty om initiaties te verzorgen. De Nstars geven inmiddels ook indoor-baseballinitiaties, lessen en oefenwedstrijden al dan niet met gebruik van de Nstars Curve Master Pitching Machine.

De Nstars hebben dinsdag 11 december 2012 een principe-akkoord gesloten met BuSO St-Elisabeth voor het geven van G-Baseball initiatielessen. Dit zijn speciale en coole Baseball- en Softball-lessen voor jongens en meisjes met een beperking. Zij kunnen nu frequent gaan kennismaken met en veel plezier beleven aan een sport die door miljoenen mensen wereldwijd wordt beoefend. Hiermede is tevens de definitieve introductie van G-Baseball in Vlaanderen een feit.

Op 23 december 2012 hebben de Nstars deelgenomen met een grote tent en 2 marktkramen aan de gezellige Kerstmarkt in het centrum van Neerpelt. Met American Food & Drinks en leuke Baseballactiviteiten. Er is geld verdiend en opgehaald voor drie goede doelen en voor de aanschaf van een deel van de G-Baseballmaterialen. Wel jammer van het weer, maar het was op en top gezellig; vooral de Nstars Hot Dogs van Peter en Sabine waren een groot succes.2013: vierde jaar als vereniging, derde jaar in de competitie

Nstars Aspiranten in de competitie.
TV opnames van Nstars jeugdspelers inclusief de 4 Van der Velden Baseball Broers en uitgezonden op Ketnet!
Nstars en de gemeente Neerpelt realiseren grote veranderingen op de Scoutsrally. Er komt een hoofdveld met een nieuwe grote backstop. De oude backstop verhuist naar achteren alwaar een tweede veld wordt aangelegd; voor de BeeBallers en Miniemen en dat ook dienst kan doen als trainingsveld. Er komt een opslag bij HoekVV.

Zondag 1 september 2013 is de grote Opendag en Veldopening met:

- Openings Softball Match: Gemeente Team (bestaande uit het voltallige Schepen College en de Sportraad) vs Nstars Kids Team
- Opening door de Burgemeester met een receptie
- Eerste Neerpelts Softball Tornooi ooit met deelname van 6 teams (Gemeente TD, Politie/dames Voetbal, Hoek VV, Oud KSA, Judo en Sportraad).

Oprichting van Nstars Softball Team en meteen deelname aan Internationale Tornooien.
Nstars geven in 2013 meer dan 40 baseball en G-Baseball initiaties in Limburg.


2014: 5e jaar als vereniging, 4e jaar in de competitie

Nstars hebben nu 3 teams:
-Nstars Pupillen in de competitie
-Nstars Aspiranten in de competitie
-Nstars Softball/Recreanten Team

Nstars organiseren eerste rolstoel-softballwedstrijd ooit in België, voor PXL Hogeschool / UHasselt in het Dommelhof.

Op donderdag 5 juni hebben de Nstars het Eerste Belgisch Kampioenschap G-Baseball ooit georganiseerd!
- Met deelname van 10 teams in 3 categorieën op 3 Softballvelden inclusief hekken, banners, rol-ups, muziek, vlaggen, tenten en wc-wagens
- 40 vrijwilligers en begeleiders
- 15 minuten Live interview in TV uitzending van TVL met 2 coaches (Martin, Herman) en 2 deelnemers (Nicky, Bruno)
- ruim 110 kids met een beperking hebben een super Tornooi gehad met wedstrijden, Nstars cap, zonnebril, goodie bags, animatie, spreker, springkastelen, dunk tank, hamburgers, drinken en fruit met de persoonlijke begeleiding van FC De Kampioenes' Ben Rottier. Alleen maar winnaars dus!

Op zondag 28 september 2014 groots Nstars Familie- en Vrienden Tornooi

Slow Pitch Softball wedstrijden op 3 velden met 8 teams en ruim 120 deelnemersZondag 23 november 2014 - MLB Coaches in Neerpelt (3 sessies, met ruim 60 deelnemers)
Super training voor kids van NL en BE clubs uit Limburg en omgeving en alle Nstars leden.

Nstars eerste kart cup in de kerstvakantie.

Nstars geven in 2014 meer dan 50 baseball en G-Baseball initiaties aan meer dan 1000 kids in geheel BelgiŽ.
2015: 6e jaar als vereniging, 5e jaar in de competitie


Nstars hebben nu 3 teams en zijn de kaap van de 50 spelende leden gepasseerd.

Om de jeugdwerking kracht bij te zetten hebben Herman, Martin en Noël hun VTS-diploma behaald.

Om volgend jaar met een Senioren Team in de competitie te kunnen uitkomen, zijn een aantal dennebomen gekapt om het rightfield een stuk te vergoten.
Flinke grondwerken volgen en het ingezaaide veld zorgt voor veel wedstrijd verplaatsingen.

De eerste Nstars Try-Outs met Kampioenschap paasei-vergooien op de Scoutsrally!


Het eerste Nstars Sportkamp wordt gehouden in de eerste week van juli.Het Nstars Aspiranten Team is kampioen geworden in 3e Klasse van KNBSB Competitie.

Er volgt een groot Nstars Feest op Halloween voor alle kids!


MLB coaches zorgen voor de tweede maal een exclusieve training in Neerpelt voor de jeugd van de Nstars.
2016: 7e jaar als vereniging, 6e jaar in de competitie


Nstars hebben nu 4 teams waarvan 3 in de competitie:
-Nstars Miniemen in de VBSL competitie
-Nstars Cadetten in de VBSL competitie
-Nstars Senioren in de KNBSB competitie
-Nstars Softball/Recreanten Team

Flinke verbouwing aan de randen van de backstop. 2 vrachtwagens gravel erbij! Alles weer mooi strak.

Tweede Nstars Try-Outs aan het begin van het seizoen.

Bestuurswisselingen.

Het tweede Nstars Sportkamp. Groter en uitgebreider dan de vorige. Goe bezig.

Nstars doen mee aan Levensloop in Lommel.Geschiedenis - Overzicht

copyright ©2011 Nstars Baseball Club            contact: info@nstars.be